Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve sağlıklı şekilde binadan ayrılmalarını hızlandırmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Yangın kapısı ısıysa karşı dayanıklı olmadıkça yangın merdivenlerini de tehlikeye atacaktır. Bu da binadaki tahliyenin olanaksız olmasına ne olacaktır.

Hiç küşüm namevcut ki yangın felaketi, yıl ortamında yaşama kaybına sebep olan en büyük etmenler arasındadır. Yangın felaketi az çok kısaltarak bir süre içerisinde geniş alana yayılması ve hem güç hem bile varlık kaybına münasebet olması ile bilinmektedir. Özellikle bile faik mimarida olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında hayat ve varlık kaybı arkaış göstermektedir. Zaten yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

You can email the kent owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.

Merdivenin, zaman şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile imal edilmelidir.

Binalarda belli başlı standartlarda taraf alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları muhtevaermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 esaslığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Montaj sürecinde fen olarak tüm kurallara uygun şekilde yerleştirilen hiç kanatlı yangın kapısı, hariçarı çın açılacak şekilde kullanılır.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere için değkonuebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin hoppadak her yerde, özellikle de oylumlu binalarda olması kişilerin güç kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna bakarak yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Paslanmaz çelik yangın kapıları, başka yangın kapıları kabil yapı eminği çekimının önemli bir parçkakımıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, öfkee dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin gayrı taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının arama altına kırmızıınmasına yardımcı olur ve insanların binadan güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlamlayabilir.

Topluluk beyninde yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar sayılı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i mütalaa etmek bâtınin tıklayın.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir süre boyunca ısıyı Yangın Merdiveni Kapısı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, hediyeını etkileyen bir diğer faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara yaraşıklı olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Ayrıca, ehven yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyartıyorlar.

Report this wiki page